vrijdag 18 aug 2017
You are here: Home Omgeving TUINZICHT LICHTENBERG

TUINZICHT LICHTENBERG

maandag, 22 april 2013 19:45

moestuin1moestuin2

Een buurtmoestuin voor Heugem-Randwyck:
uitnodiging voor alle buurtbewoners!!

We starten binnenkort met een buurtmoestuin in onze wijk, op een mooie locatie aan de Maas (Oosterweg/Balsamienbeemd). Vanwege het uitzicht noemen we de tuin 'Tuinzicht Lichtenberg'. Alle bewoners van Heugem en Randwyck zijn van harte uitgenodigd daaraan mee te werken! Woningbouwvereniging Woonpunt heeft begin dit jaar een stuk grond

voor een buurtmoestuin vrijgegeven, waarvoor heel veel dank!! Deze grond wordt nu omgeploegd en kan binnenkort in gebruik worden genomen. We hebben verschillende plannen: we willen starten met een kruidentuin en een paar percelen voor groente, bloemen e.d.. Daarnaast zijn er buurtactiviteiten gepland zoals: een lente/zomerfeest, een oogstfeest, broodbakken met kinderen, een groentemarkt e.d.. De scholen en de Buitenschoolse Opvang in de wijk doen mee. Ook zijn we in gesprek met het CNME Maastricht, Zorgcentrum Maasveld en andere instellingen en organisaties in de wijk. De provincie en de gemeente willen het project ondersteunen.

 

Met dit project willen we met de scholen, de Buitenschoolse Opvang, de buurtverenigingen en de buurtbewoners een nieuwe vorm van burgerparticipatie opzetten waarin de lokale productie van voedsel, groen, elkaar ontmoeten, gezamenlijke activiteiten centraal staan. Een plek waar positieve effecten voor de gehele wijk vanuit gaan, met een uitstralingseffect naar andere wijken.

Heb je zin om mee te werken? Hebben je kinderen zin om mee te werken? Wil je zelf een stukje grond om groente, bloemen e.d. te planten? Bel of mail met Frederique Pronk, tel. 06-47562786; mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Zij is – samen met Liesbeth Bakker (tel. 06-14283844) - contactpersoon voor dit project.

Reacties 

 
0 #1 Jan Schaareman 24-11-2013 15:43
Van harte gefeliciteerd vanuit Egchel. Wij zijn ook blij.
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoofd Sponsor

Banner

Hoofd sponsoren

liliverde heugemrandwyck

Kerk vieringen

Druk hier voor de actuele kerk vieringen.

Nieuws Button

Komende 5 activiteiten

Volg ons via Facebook

Zoek op deze site.

Het weer in Heugem en Randwyck!