vrijdag 18 aug 2017
You are here: Home Historie

De historie van beide wijken.

vrijdag, 08 juli 2011 21:25

Heugem

Heugem is een wijk in het zuidoosten van Maastricht, die is ontstaan uit het vroegere dorp Heugem. Voordat Heugem in 1920 door annexatie bij Maastricht werd gevoegd, maakte het deel uit van de toenmalige gemeente Gronsveld. Heugem wordt in het noorden en oosten begrensd door de wijk Randwyck, in het westen door de rivier de Maas en in het zuiden door de gemeente Eijsden-Margraten.


Dat Heugem van origine geen echte stadswijk is, is duidelijk te zien aan de typische oude dorpskern. Het was tot ca. 1980 min of meer een kerkdorp binnen de gemeente, en sterk agrarisch van inslag. Sinds ca. 1980 zijn de weilanden die bij deze plaats hoorden, grotendeels in rap tempo verdwenen als gevolg van uitgebreide bebouwing. Ook de ontgrindingen aan de zuid-oost zijde zijn hier in aanzienlijke mate mede debet aan.

Randwyck

 

Randwyck is een woon- en kantorenwijk in het zuidoosten van de gemeente Maastricht.

Randwyck wordt in het westen begrensd door de rivier de Maas en de wijk Heugem, in het noorden door de wijken Céramique (deel van Wyck) en Heugemerveld, in het oosten door de wijken Heer en De Heeg en in het zuiden door de gemeente Eijsden-Margraten.

 

(Bron Wikipedia)

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoofd Sponsor

Banner

Hoofd sponsoren

liliverde heugemrandwyck

Kerk vieringen

Druk hier voor de actuele kerk vieringen.

Nieuws Button

Komende 5 activiteiten

Volg ons via Facebook

Zoek op deze site.

Het weer in Heugem en Randwyck!